Pranie v lete: Ako udržať bielizeň sviežu a voňavú


Leto je obdobím, keď si užívame slnko, teplo a vonkajšie aktivity. S tým však prichádza aj zvýšená potreba prať naše oblečenie častejšie. Ako teda zabezpečiť, aby naša bielizeň bola nielen čistá, ale aj svieža a voňavá počas celého leta? Máme pre vás niekoľko tipov!

1. PRANIE NA SPRÁVNEJ TEPLOTE

V lete sa často potíme viac, čo znamená, že naše oblečenie môže byť viac znečistené. Odporúčame prať na vyšších teplotách, aby sa odstránili všetky baktérie a zápachy. Bavlnené oblečenie môžete prať na 60°C, zatiaľ čo jemnejšie materiály na 30-40°C.

vůně na praní

2. POUŽÍVAJTE KVALITNÉ PRACIE GÉLY

Kvalitný prací gél je základom čistej a sviežej bielizne. Vyskúšajte naše čapované pracie gély, ktoré sú ekologické a účinné proti škvrnám. Dostupné v rôznych vôňach podľa vlastného výberu.

3. PRIDAJTE PARFUM DO PRANIA ČI AVIVÁŽ

Chcete, aby vaša bielizeň voňala ešte intenzívnejšie? Pridajte do prania špeciálne parfumy do prania. Stačí pár kvapiek a vaša bielizeň bude voňať sviežo po celý deň. Naše parfumy sú navrhnuté tak, aby boli šetrné k pokožke a zároveň poskytovali dlhotrvajúcu vôňu. Pre tých ktorý majú radi klasiku u nás nájdete aj talianske čapované aviváže či eco aviváž SONETT bez vôňe.

4. SUŠENIE NA ČERSTVOM VZDUCHU

Sušte bielizeň vonku na čerstvom vzduchu. Slnko a vietor osviežia a príjemne prevoňajú bielizeň, a je to ekologickejšie než sušička. Ak nemáte inú možnosť, vyskúšajte naše vlnené guličky do sušičky. Sú inteligentnou a energeticky úspornou alternatívou, ktorá výrazne skracuje čas sušenia + na guličku viete nakvapkať a tak znásobiť vôňu pádla.

pračka

5. PRAVIDELNÁ ÚDRŽBA PRÁČKY

Nezabúdajte na pravidelnú údržbu vašej práčky. Čistá práčka je základom pre čistú bielizeň. Pravidelne čistite filter a raz za čas vykonajte prázdne pranie s octom, alebo kyselinou citrónovou.

Vyskúšajte naše rady a užite si leto s čistou a voňavou bielizňou!

About the Author

You may also like these